Localitati Ilfov
Ilfov
Cautari Frecvente
A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V X Y Z
City break

Informatii Ilfov

Informaţii generale
Aşezare
Se poate spune că este aşezat n partea de sud a Romniei, avnd o suprafaţă de 1.593 km2 şi o populaţie de 276.000 locuitori, fiind cel mai tnăr judeţ al ţării (24 septembrie 1996).

Vecini
La Nord: Judeţul Prahova, la sud-est: Judeţul Călăraşi, la sud-vest: Judeţul Giurgiu, la est: Judeţul Ialomiţa, la nord-vest: Judeţul Dmboviţa.

Relief
Se suprapune n ntregime pe subunităţile Cmpiei Vlăsiei, ca unitate a Cmpiei Romne.

Cursurile de apă
Principalele ruri care drenează teritoriul judeţului şi au obrşia n zone mai nalte: Ialomiţa, Dmboviţa, Sabarul. Un interes deosebit l prezintă numeroasele lacuri din cuprinsul său: Buftea, Buciumeni, Mogoşoaia, Chitila, Străuleşti, Băneasa, Herăstrău, Floreasca, Tei, Plumbuita, Pantelimon, Cernica.

Clima
Este temperat-continentală, temperatura medie a lunii ianuarie fiind de -2,5C, iar cea a lunii iulie de 23C.

Neolitic
Cele mai vechi materiale datează din paleoliticul mijlociu (descoperirile de la Măgurele). La Cernica - Căldăraru s-a descoperit una dintre cele mai mari necropole din sud-estul Europei. Cuprinznd principalele localităţi din jurul capitalei oferă amatorilor de excursii variate posibilităţi de recreere, punnd la dispoziţie păduri, cmpuri pentru vnătoare, lacuri şi ruri pentru pescuit şi diferite sporturi nautice, obiective de mare valoare artistică de interes turistic pentru a fi vizitate.

Atracţii Turistice
Zone de agrement
Pădurea şi Lacul Snagov (la 40 de km de Bucureşti), deosebit de atractive pentru locuitorii capitalei. Lacul este considerat unul dintre cele mai mari limane fluviatile din Cmpia Romnă (576 ha, 18 km lungime, 9 m adncime), pe el putndu-se practica diferite sporturi nautice, face plimbări de agrement, pescui (biban, plătică, guvid, crap). Pădurea (rest al vechilor codri ai Vlăsiei ce acopereau odinioară ntreaga Cmpie Romnă), este amenajată ca un imens parc n care se găsesc plaje, restaurante, fiind declarată rezervaţie naturală. Vegetaţia sa lemnoasă este reprezentată de stejar, carpen, tei. Lacul şi Pădurea Căldăruşani (la 45 km de Bucureşti), zonă turistică mult căutată, n special de amatorii de pescuit şi vnătoare. Lacul este un vechi liman fluvial (6 m lungime, 5 m adncime), iar pădurea din jurul lui este propice vnătorii de iepuri şi fazani, o parte din ea formnd o rezervaţie forestieră ce adăposteşte stejar, plop, sălcii. Pădurea Băneasa (la 10 km de Bucureşti), un frumos loc de recreere din mprejurimile capitalei, un punct special de atracţie fiind colţul zoologic ce dispune de cteva sute de exemplare de animale. Pădurea şi Lacul Cernica. Lacul are 311 ha, pe malul său drept amenajndu-se un ştrand cu cabine, debarcader, restaurant, cabinet medical, terenuri sportive, iar pădurea oferă numeroase posibilităţi de vnătoare. Pădurea Rioasa (la 6 km de Mogoşoaia), rezervaţie forestieră şi floristică, denumirea explicndu- se prin aspectul copacilor care au pe scoarţă foarte mulţi licheni şi muşchi. Alte zone de agreement: Lacul Mogoşoaia (la 15 km de Bucureşti), are 66 ha, pe malul sau stng fiind amenajat un ştrand, Lacul Pantelimon are 260 ha, pe malul său drept fiind amenajate terenuri sportive şi ştranduri.

Vestigii istorice
Palatul Mogoşoaia (la 14 km de Bucureşti), construit ca reşedinţă princiară de Constantin Brncoveanu n 1702. Este un splendid monument de arhitectură ce mbină elementele autohtone cu arta italiană. Profilul său armonios se oglindeşte n apele lacului Mogoşoaia spre care coboară printr-un şir de terase succesive. Parcul n care se află palatul este mpodobit cu coloane, statui, garduri vii, arbuşti, ce sporesc pitorescul locului. Găzduieşte un valoros muzeu de artă feudală brncovenească.

Edificii religioase
Mănăstirea Snagov (la 40 de km de Bucureşti), amintită n documente ncă de la sfrşitul sec. XIV, cnd se presupune că a fost ridicată de Vlad Ţepeş (1456 - 1462). Biserica actuală datează din sec. XVI şi este un monument reprezentativ pentru arhitectura evului mediu. Picturile reprezintă cel mai mare ansamblu mural medieval păstrat ntr-o biserică n Romnia. A jucat un rol cultural important deoarece a adăpostit unul dintre primele centre tipografice ale ţării Romneşti (la sfrşitul sec. XVII). Mănăstirea Cernica (la 25 de km de Bucureşti), din sec. XIX, deţine un muzeu cu valoroase şi vechi obiecte de artă şi cult. Mănăstirea Căldăruşani (la 40 de km de Bucureşti), ctitorie a lui Neagoe Basarab, ntre 1637 - 1638, deţine o colecţie muzeală de opere de artă veche şi picturi de N. Grigorescu.

Edificii culturale
Muzeul de artă brncovenească (Palatul Mogoşoaia) cuprinde obiecte reprezentative care completează cadrul arhitectonic şi atmosfera medievală caracteristică acestui preţios monument. Sunt expuse piese de argintărie, sculptură, ţesături vechi şi broderii n fir de aur şi argint, hrisoave, tipărituri rare, cu miniaturi originale foarte valoroase.
Cauta in Ilfov
Bilete avion  • Bilete low cost
Atractii si zone de interes
Aeroporturi
Cargg Partner Expeditii S.R.L.
COMPANIA NATIONALA DE TRANSPORTURI AERIENE TAROM
ION TIRIAC AIR
Kuhne & Nagel Transport S.R.L.
Muzee
Colecţia muzeală a Mănăstirii Ortodoxe Ţigăneşti
Colecţia muzeală a Mănăstirii Ortodoxe Căldăruşani
Centrul de Cultură "Palatele Brncoveneşti de la Porţile Bucureştiului"
Colecţia muzeală a Mănăstirii Ortodoxe Pasărea
Palatul Scroviştea
Mass Media
Tipografia Eurografica
Benzinarii
AGIP TANCABESTI
ALEKA COMIMPEX S.R.L.
COMPANIA JOE&SON OIL S.R.L.
CORADO PROD COM 2000 S.R.L.
CORAL PRODEXIM S.R.L.
GECOM IMPORT EXPORT S.R.L.
INTERCONSTRUCT 93 S.R.L.
Administratii locale
Administratia Patrimoniului Protocolului De Stat Ra Sucursala De Reprezentare Si Protocol Triumf
Administratia Patrimoniului Protocolului De Stat Ra Sucursala De Reprezentare Si Protocol Triumf - Snagov
Administratia Patrimoniului Protocolului De Stat Complexul Pentru Prestari Servicii Si Productie - Buftea
Administratia Patriarhala Romana - Ciolpani
Administratia Patriarhala Romana - Branesti
Administratia Nationala A Rezervelor Materiale Unitatea Teritoriala 350 - Popesti Leordeni
Administratia De Agrement Si Lacuri Bucuresti - Cernica
Pompieri
Primaria Comunei Peris - Formatia Civila Pompieri
Primarie
PANTELIMON - PRIMARIA
Primaria Comunei Berceni
Primaria Comunei Branesti
Primaria Comunei Chiajna
Primaria Comunei Chitila
Primaria Comunei Ciolpani
Primaria Comunei Corbeanca

Ghid
Informaţii generale
Aşezare
Se poate spune că este aşezat n partea de sud a Romniei, avnd o suprafaţă de 1.593 km2 şi o populaţie de 276.000 locuitori, fiind cel mai tnăr judeţ al ţării (24 septembrie 1996).

Vecini
La Nord: Judeţul Prahova, la sud-est: Judeţul Călăraşi, la sud-vest: Judeţul Giurgiu, la est: Judeţul Ialomiţa, la nord-vest: Judeţul Dmboviţa.

Relief
Se suprapune n ntregime pe subunităţile Cmpiei Vlăsiei, ca unitate a Cmpiei Romne.

Cursurile de apă
Principalele ruri care drenează teritoriul judeţului şi au obrşia n zone mai nalte: Ialomiţa, Dmboviţa.. citeste mai mult